top of page

תיק הפקה

תיק הפקה לאתר גמר

הרב תחומי פתח תקווה ב

:תפקידים ראשיים

עורכת ראשית: סיוון אלישיב

מעצבת (יוצרת) האתר: טלי שניטמן

כתבת: מאי חימנבלום

עורך תוכן אודיו-ויזואלי: יואב מגן

משווק ומפיץ האתר: אסף לוזון

:צוות המורים

מורה לניו מדיה: מעין נלסון

מורה לתקשורת וחברה: אביחי כהן

מנהלת בית הספר: סיגל רוזן

פירוט תכנון האתר

  א. מהי מטרת האתר? מטרת האתר היא שיותר ויותר אנשים יצפו בכתבות ויקראו יותר על בריונות ברשת.

 ב.מה המסר? המסר הוא להעלות את המודעות לנושא בריונות ברשת.

   ג. מי קהל היעד? קהל היעד שלנו הוא בעיקר בני נוער, הורים, ומורים.

ד. נקודות שאסור שיחסרו באתר? אסור שיחסרו כתבות שיעניינו את הצופים, שכותרות המשנה והכותרות הראשיות ימשכו את העין, שיסקרנו אנשים להיכנס לכתבות. שהאתר יהיה מהנה, וכיף להיות בו, מסר ברור והצגת הבעיה ודרכי התמודדויות.

 

אפיון האתר: האתר מעוצב וכתוב בצורה שכל אחד יכול להבין אותה, בצורה מסודרת ומדויקת. האתר מציג את

המסרים הברורים שאנו רוצים להעביר בצורה ישירה ויצירתית. הכתבות באתר והתמונות עוצבו וצולמו על ידינו.

קונספט ויזואלי ועיצוב: הקונספט של האתר הוא להיות פשוט וברור למשתמש, נעים למראה עין. שימוש בצבעים המתאימים ללוגו: אדום ושחור. שימוש בגופן שהוא חדשני ומרענן.

תכנון ממשק (חוויית) משתמש: חווית הממשק ידידותית למשתמש. כותרות לכתבות באתר מושכות את העין. מצד אחד כתבנו סלוגנים לכותרות של כל כתבה שייצרו מסתוריות, אך מצד שני המסר ברור ומובן ורוצים לדעת עוד.

 הפלטפורמה שנבחרה לאתר היא: wix בחרנו בה משום שהעיצובים של האתר הזה מושכים ומיוחדים ורצינו לעצב אתר שהיינו נכנסים אליו בעצמנו.

 

 
מפת האתר:

כשנכנסים לאתר ניתן לראות בראש האתר את הלוגו, ומתחתיו שורת בר בה נמצאים 5 דפים: דף הבית: מגיע לדף : הראשי של האתר. קצת עלינו: מציג אותנו ואת הנושא שבחרנו. עקבו אחרינו: מוצגים הפייסבוק, האינסטגרם האימייל וערוץ היוטיוב שלנו. תיק הפקה, ועבודות צמודות פרויקט.

תיאור העבודה על הכתבות

 

:שוטינגים סקריפטים לכל כתבה

-הסכנות מאחורי המסכים

-די לבריונות רשת

 

-להקליד זה מדליק אבל לפגוע זה לא מצחיק

-לא תבין את זה עד שלא תחווה את זה

 

!אל תתביישו,תשתפו-

:תיאור אופן העבודה על כל כתבה וכתבה מצולמת או כתובה

-סכנות מאחורי המסכים

 לפני הכתבה, חיפשנו אחר מידע על הנושא בריונות ברשת כדי לספק את המידע הכי עדכני ורלוונטי. מצאנו נערה שחוותה בריונות ברשת והיא הסכימה לספר את סיפורה האישי תחת עילום שם ופנים. השאלות לראיון הוכנו מראש. חשבנו להוסיף בסוף הכתבה איזורי סיכון נוספים ברשת, הצגנו אתרים שונים שמסוכנים ברשת. 

-להקליד זה מדליק אבל לפגוע זה לא מצחיק

בתחילת העבודה יצרנו קשר עם מורה לתקשורת שעבדה עם אבא של אחד מחברי הקבוצה שלנו בבית הספר הקודם שלו. סיפרנו לה על הפרויקט שלנו, ועל הבעיה והיא אמרה שאנחנו יכולים לבוא ולראיין את גלעד האן. (חוקר  עבירות ופשעי מחשב) במהלך הראיון שאלנו את גלעד מספר שאלות. לפני הראיון הכנו שאלות לראיון מוכנות מהבית. בראיון השני לפני שראיינו, מכר שלנו מהבית ספר עבר בריונות ברשת, והסכים להתראיין לכתבה תחת עילום שם. לפני הראיון, הכנו שאלות מוכנות לראיון, והמתראיין היה עם הגב למצלמה , בתאורה חשוכה מכיוון שהוא לא רצה להיחשף.

 

-די לבריונות ברשת

בתחילת העבודה לקראת הכתבה הזאת, חשבנו קודם כל על מראויינים לכתבה. לאחר מכן כשהשגנו ראיון עם מישהו, הכנו את השאלות לשאול אותו מראש. הראיון התקיים בבית של המרואיין שהוא אב ל4 ילדים. בראיון עצמו שאלנו אותו שאלות שמופנות יותר לקהל היעד של ההורים, שאלות על דרכי התמודדויות עם הבריונות ברשת, ומה הוא היה עושה במקרה שאחד מילדיו היה חווה בריונות ברשת, כתבה זה מופנית בעיקר להורים.

 

-לא תבין את זה עד שלא תחווה את זה

כתבה זו מדברת על בריונות ברשת,גם בסרטים ובסדרות. לפני הכתבה אספנו חומרים, לאחר מכן צילמנו כתבת אולפן בה אנו מדברים על הנושא הזה בהרחבה קצת יותר, חיפשנו קטעים מסדרות וסרטים שמראים שם בני נוער החווים בריונות ברשת, מה הם עושים, איך זה קורה להם, איך הם מתמודדים או לא מתמודדים עם הבריונות. שתלנו את זה בכתבה.

-מילה אחת קטנה יכולה לגרום למהומה

זוהי כתבת הפודקאסט. (כתבה משודרת) החלטנו לדבר שם יותר בהרחבה על הנושא בריונות ברשת, ועל מה שחקרנו בנושא זה.

-אל תתביישו, תשתפו!

זהו הסרטון לציבור שלנו( כתבה אקטיביסטית) . לפני הצילום, ערכנו סקר אנונימי ברשת בקרב בני נוער בנושא של בריונות ברשת. רצינו לראות את האחוזים ומס המשתתפים בכל שאלה ושאלה, שתגדיר לנו את המצב הקיים בנושא זה. ומה רוב בני נוער חושבים. שיר יחזקאל( שם בדוי) השאירה מכתב שמסכם את סיפורה האישי, העברנו את המכתב הזה באמצעות העברת פתקים כתובים על דפים.

תקציר על התחקיר שנעשה בכל כתבה,תאור אופן איסוף החומרים:

-הסכנות מאחורי המסכים

 על כתבה זו כמו לשאר הכתבות הלכנו לגוגל, לחפש מידע על הסכנות ברשת. מצאנו כתבות ונתונים רבים שצימצמנו כדי לרכז חומר רלוונטי וחשוב. לאחר מכן חשבנו יחד את מי לראיין לנושא, ראיינו נערה שחוותה בריונות ברשת וסיפרה את סיפורה האישי, ואיך היא התמודדה איתו. כל הראיון התקיים תחת עילום שם והפנים מוסתרות. הצגנו בנוסף אתרים שהם מסוכנים ברשת.

-להקליד זה מדליק אבל לפגוע זה לא מצחיק

לכתבה זו, חיפשנו בגוגל אדם שעוסק בנושא בריונות ברשת והגענו לגלעד האן (חוקר עבירות ופשעי מחשב) . הוא הסכים להתראיין, ולהסביר לנו יותר על הנושא בריונות ברשת ועל מה בעצם הוא עושה בעבודה שלו. בנוסף ראיינו באופן אנונימי נער שחווה התעללות ברשת.

-די לבריונות ברשת

בכתבה זו דבר ראשון, חיפשנו בגוגל מידע  על בריונות ברשת, דרכי התמודדויות, ומקרים שקרו. חיפשנו הורה לראיין אותו, ומצאנו אב ל4 ילדים שהסכים להתראיין ולהביע את חוות דעתו בנושא זה.

-לא תבין את זה עד שלא תחווה את זה

לכתבה זו ניגשנו לגוגל לחפש מידע ונתונים על הנושא בריונות ברשת בסרטים ובקולנוע. לבסוף הוספנו לכתבה, סרטונים מקטעים של סרט שמוצג שם מקרה של בריונות ברשת. לאחר מכן עשינו כתבת אולפן- שבה אחד מחברינו בקבוצה, הציג את המידע הנחוץ.

-מילה אחת קטנה יכולה לגרום למהומה

חיפשנו בגוגל, מידע בכלליות על הנושא בריונות ברשת, והחלטנו לערוך כתבת פודקאסט שכולל את המידע שחקרנו מהגוגל באופן מצומצם יותר.

-אל תתביישו,תשתפו!

לפרויקט זה לא היינו צריכים את גוגל, זהו סרטון לציבור (כתבה אקטיביסטית) שלנו. בשביל לקבל נתונים פיזיים מהשטח   ערכנו סקר אנונימי ברשת בו השתתפו כ42 משתתפים.  בנוסף  הצגנו סיפור אישי של נערה שהתאבדה  בשביל להראות ולהעביר את המסר של שיתוף. 

תיאור התמונות שנבחרו לכל כתבה וכתבה, ומדוע נבחרו?

-הסכנות מאחורי המסכים

לכתבה זו צילמנו תמונה המתאימה לכותרת הכתבה. ילדה יושבת על המחשב בפייסבוק, צילום מאחורי גבה - משמעות נסתרת, של מאחורי המסכים.

-להקליד זה מדליק אבל לפגוע זה לא מצחיק

לכתבה זו, כיוון שזו כתבה שעוסקת בעיקר על ראיונות, וסיפורים אישיים של נפגעים. אז צילמנו תמונה של המראויינת שיושבת על כסא עם הגב למצלמה, תאורה חשוכה.

-די לבריונות ברשת

לכתבה זו, טלי, המעצבת אתר צילמה את סיוון, העורכת הראשית שהיא עושה סוג של איקס עם הידיים, מסמל את המילה הראשונה של כותרת הכתבה.

-לא תבין את זה עד שלא תחווה את זה

לכתבה זו צילמנו כף יד , שעליה רשום  עצור באנגלית, ראינו לנכון שזו התמונה הכי מתאימה לכתבה.

-מילה אחת קטנה יכולה לגרום למהומה

לכתבה זו, טלי, המעצבת של האתר צילמה מצח של ילדה שכתוב עליו מילה - מכוערת. זה מתקשר לכותרת הכתבה-  מילה אחת קטנה יכולה לגרום למהומה, מילה קטנה של 6 אותיות יכולה להרוס חיים שלמים.

-אל תתביישו,תשתפו!

לכתבה זו, סיוון , העורכת הראשית  עיצבה דף וכתבה עליו את הסלוגן של הכתבה- אל תתביישו,תשתפו!

  • האם נעזרתם באפליקציה ו/ או בתכנת עריכת תמונות? אם כן, באיזו? ובאיזה אופן? 

בתמונה של הכף יד ועליה רשום עצור באנגלית נעזרנו באפליקציה שנקראת עריכת תמונות כדי להפוך אותה לשחור לבן. את שאר התמונות צילמנו בעצמנו דרך הטלפון והעלינו ללא עריכה.

תיאור אופן הצילום והעריכה של כל אחת מכתבות הווידאו:

-הסכנות מאחורי המסכים

את הצילום לכתבה זו, ערכנו בבית, לשם הבאנו את המרואינת האנונימית שסיפרה לנו את סיפורה. חיפשנו אתרים מסוכנים ברשת וחיברנו אותם אחד לשני תוך כדי שיש קריינות ברקע. ערכנו באמצעות זה שריכזנו כתבות של מקרים שקרו לבני .נוער עקב בריונות ברשת

-להקליד זה מדליק אבל לפגוע זה לא מצחיק

את הצילום לכתבה זו ערכנו בבית ספר שלנו, בחדר שנקרא גרין סקרין, בו השתמשנו בשביל הציוד, והתאורה. צילמנו ראיון אנונימי עם קורבן ברשת. את הראיון השני - עם גלעד האן צולם בבית ספר אחר. בעריכה שילבנו קצת מהראיון ואז באמצע דברים שגלעד אמר שמתקשרים לנושא.

-די לבריונות ברשת

 יצאנו לצלם את הראיון בביתו של המרואיין . המרואיין הוא אב ל4 ילדים. בעריכה הוספנו בתחילת הכתבה, כתבות של מקרי התאבדויות בקרב בני נוער בעקבות הבריונות ברשת תוך כדי קריינות ברקע על סקר שנערך ב2015.

-לא תבין את זה עד שלא תחווה את זה

יצאנו ליום צילומים בבית ספר, בחדר שנקרא גרין סקרין, שבו השתמשנו במסך הירוק בשביל כתבת אולפן. בעריכה שילבנו תמונה של אולפן חדשות מאחורי המצולם. הוספנו בעריכה קטע מתוך הסרט מנותקים שמראה מה הנער חווה.

-אל תתביישו, תשתפו!

צילמנו בתוך חדר שינה, על המיטה- פתקים מועברים (סיפור אישי) . בעריכה הוספנו מוזיקה מתאימה, הצגנו את הסקר שערכנו ברשת, צילמנו את הסלוגן אל תתביישו , תשתפו - בעריכה שמנו את הקריינות שלנו וברקע את התמונה של הסלוגן, ושמנו ברקע סאונד של פעימות לב.

תיאור והסבר, אילו סוגי סרטוני ווידאו הפקתם ומדוע:

הסכנות מאחורי המסכים, להקליד זה מדליק אבל לפגוע זה לא מצחיק, די לבריונות ברשת, אל תתביישו, תשתפו! - אלו כתבות תחקיר עיתונאיות שצולמו מחוץ לשטח בית ספר.

לא תבין את זה עד שלא תחווה את זה- כתבת אולפן שצולמה בגרין סקרין.

מילה אחת קטנה יכולה לגרום למהומה- כתבת פודקאסט, רצינו כתבה אחת שתהיה מוקלטת ולא מצולמת כמו השאר, שתעביר עדיין את המסר ברור.

הסבירו ונמקו למה אתם חושבים שיצפו בווידאו שלכם:

אנו חושבים שאנשים יצפו בווידאו שלנו, כיוון שבחרנו בנושא שהוא מאוד חשוב, שיכול לקרות לכל אחד מאיתנו , הוא עולה על סדר היום הציבורי. באנו להעלות את המודעות לנושא זה, כי לדעתנו אין מספיק מודעות אליו, ואנו רוצים שזה ייפסק

המקרים של בריונות ברשת.

תיאור אופן הכנת הפודקאסט:

לכתבת הפודקאסט, הכתבת שלנו מאי חימנבלום, הקליטה את עצמה ודיברה על הנושא בריונות ברשת, והביאה מידע רלוונטי וחשוב.

אחראי שיווק, הפצה וקידום האתר

פירוט תכנון אסטרטגיית השיווק

  • באיזה אופן משווק ומקודם האתר? האתר משווק ברשתות החברתיות ,כלומר - פייסבוק ואינסטגרם. הסרטונים מופצים ביוטיוב.

  • באילו רשתות חברתיות בחרת להשתמש ומדוע? מה הם מטרותיך ואופן עבודתך? בחרתי להשתמש ברשתות פייסבוק ואינסטגרם מסיבה פשוטה מאד- שם נמצא הקהל אליו אנו מכוונים- בני הנוער. 

  • תאר והסבר כיצד השתמשת ברשתות החברתיות כדי לקדם את האתר שלכם: פתחנו בפייסבוק עמוד בשם הפרויקט שלנו- בריונות ברשת- אותי זה לא מצחיק, לשם אנו מעלים את הכתבות ותמונות מתוך הצילומים שלנו . כך גם באינסטגרם, מעלים קישורים לכתבות.

  • תאר והסבר כיצד השתמשת ברשתות החברתיות כדי לקדם אג׳נדה חברתית או כל רעיון או פרויקט אחר:  השתמשנו ברשתות החברתיות בכך שפרסמנו קישורים, תמונות וסרטונים בהן , מעבר לאתר. פרסמנו את כל מהלך העבודה שלנו עד לסיומה.

  • תיאור שותף של הפצת התכנים ברשתות החברתיות. באיזו רשת חברתית בחרת, מדוע ולשם מה בחרת דווקא בה/ן: שם נמצא הקהל אליו אנו מכוונים- בני הנוער. פרסמנו שם בשעות בהן רואים , בעיקר בני הנוער ( שעות הצהריים המאוחרות) השתמשנו גם באינסטגרם , פייסבוק ויוטיוב, שם רוב האוכלוסייה היא בני נוער.

  • תיאור שיתופי הפעולה והאוצרות שייצרתם עם אתרים אחרים, מדוע בחרתם בהם, ובמה תרמו לכם: בחרנו בפייסבוק כי רוב המבוגרים נמצאים בפייסבוק וגם הבני נוער , יש שם מכל הגילאים.  באינסטגרם בחרנו נטו בשביל בני הנוער, כלי בו פשוט פרסמנו תמונות. בחרנו ב wix כי הפלטפורמה שם צעירה, מושכת וכיפית לעבודה.

  • אופן העבודה עם מילות המפתח: השתמשנו במילות מפתח כדי למצוא כמה שיותר מאמרים על הנושאים שהיינו צריכים. זה עזר לנו מאוד להתמצא גם בנושא.

  • תיאור העבודה עם גוגל אנאליטיקס? תאר כיצד ולשם מה השתמשת בכלי זה פרט במה תרם לך כלי זה: לא השתמשו כלל בכלי זה.

רפלקציה אישית (סיכום חופשי) של כל אחד מחברי הצוות:

סיוון

  • תאר את העדפתך מבחינת עבודה בצוות או עבודה אינדיבידואלית. פרט ונמק: אני מעדיפה לעשות עבודות מהסוג הזה בעבודה קבוצתית, כשיש לכל אחד תפקיד מוגדר ועל פיו הוא עובד. בעבודה מסוג כזה, אם הייתי צריכה לעשות אותה לבד, הייתי נתקעת באמצע, אין עם מי להתייעץ ואין מי שיעזור בדברים מסויימים כשצריך.

  • ספר מה היה תפקידך בפרויקט. תאר את אופי העבודה תוך מתן משוב לאופן תפקודך: התפקיד שלי בעבודה הזו היה עורכת ראשית. בעבודה הזו אני הרגשתי שהרבה מהעבודה הייתה מוטלת עליי ועל חברתי טלי. הייתי שמחה יותר אם חברי הקבוצה היו עוזרים קצת יותר. 

  • הסבר ונמק מדוע בחרת להשתתף בהתמחות ניו מדיה: אני בחרתי להשתתף בהתמחות ניו מדיה משום שאני רציתי לעשות דברים שאני אוהבת, כמו צילום ועריכה, התעסקות במצלמות ומחשבים. 

  • מהי נקודת המוצא שלך כאיש תקשורת? האם את/ה רואה באתר אמצעי למסר אידאולוגי חברתי פוליטי / בידורי / מסחרי? פרט, נמק והבא דוגמאות מעבודתך: אני רואה באתר מסר אידיאולוגי חברתי, משום שהתכנים אותם אנחנו מעלים לאתר הם שבנושא חשוב שצריך להעלות לו את המודעות כמה שיותר, בריונות ברשת. התכנים שאנו מעלים שם הם תכנים שיכולים להתאים לכל אחד, כמו להורים שרוצים לדעת מה לעשות אם הילד עובר בריונות ברשת, וגם לאחרים שהם הנפגעים, אילו דברים יש כדי להתמודד עם מה שהוא עובר. 

  • מהו האתגר האמיתי שלך כאיש תקשורת? תאר ונמק בהרחבה: בעבודה הזו, החלק שהיה לי קשה הוא החלק של הכתיבה של הכתבות הכתובות. כתיבה זה החלק שאני הכי פחות טובה בו, אני הייתי צריכה לבקש עזרה מהחברים שלי בעת כתיבת הכתבה שלי. 

  • מהו התחום המועדף עלי ביצירת אתרים ולמה תחום זה מתאים לי? תאר ונמק בהרחבה: התחום המועדף עליי הוא עריכה. הוא מתאים לי משום שאני נערה שנמצא הרבה במחשב, אני אוהבת לראות סרטונים ולערוך סרטונים שאני יודעת שיש להם משמעות ושהם חשובים לכלל הציבור. 

  • במה התמחות זו תרמה לי באופן אישי וכיצד אני רואה אותה תורמת לי בעתיד: התחום הזה עזר לי בעבודה בכך שאני הייתי אחראית על עריכת הסרטונים. כן הייתה לי עזרה. הגיע שלב שבו הייתי חייבת טיפה מנוחה מעבודת העריכה אז טלי עזרה לי ובכך הורידה ממני קצת את העומס. 

  • ספר מה קיבלת מהתמחות זו. פרט מה תיקח עמך להמשך ומה לא תיקח עמך. תאר ונמק: בעתיד, התחום הזה יכול לעזור לי אם אחליט להמשיך ללמוד זאת ואולי גם לעסוק בזה. מה שאני לוקחת איתי מהעבודה המשותפת היא החברות והקרבה שנוצרה ביני ובין חברי הקבוצה. עם חלק מחברי הקבוצה הייתי פחות בקשר והעבודה הזאת מאוד קירבה בין כולם.

אסף

  • תאר את העדפתך מבחינת עבודה בצוות או עבודה אינדיבידואלית. פרט ונמק: אני מעדיף עבודה בצוות בגלל שזה מחלק את העומס של העבודה לכמה אנשים, ככה קל יותר להשלים את העבודה בזמן.

  • ספר מה היה תפקידך בפרויקט. תאר את אופי העבודה תוך מתן משוב לאופן תפקודך: תפקידי בפרויקט היה לשווק. אופי העבודה היה רציני וכיפי ואני מקווה שאופן תפקודי היה טוב.

  • הסבר ונמק מדוע בחרת להשתתף בהתמחות ניו מדיה: בחרתי להשתתף בניו מדיה, כי חשבתי שזה יהיה כיף. אני אוהב לערוך ולצלם, ולהרגיש כאילו אני איש תקשורת מקצועי.

  • מהי נקודת המוצא שלך כאיש תקשורת? האם את/ה רואה באתר אמצעי למסר אידאולוגי חברתי פוליטי / בידורי / מסחרי? פרט, נמק והבא דוגמאות מעבודתך: אני רואה באתר אמצעי למסר אידאולוגי חברתי מכיוון שהוא יכול לגרום לאנשים לשנות את התפיסה שלהם ולחשוב בצורה פתוחה וכך לקבל את השונה.

  • מהו האתגר האמיתי שלך כאיש תקשורת? תאר ונמק בהרחבה: האתגר האמיתי שלי הוא מציאת מקורות וחומר בגלל שלפעמים הנושאים לא קלים לדיבור.

  • מהו התחום המועדף עלי ביצירת אתרים ולמה תחום זה מתאים לי? תאר ונמק בהרחבה: התחום המועדף עליי ביצירת אתרים זה האיכות שלהם והפופולריות שלהם. תחום זה מתאים לי כי אני אוהב להשקיע בדברים שאני אוהב.

  • במה התמחות זו תרמה לי באופן אישי וכיצד אני רואה אותה תורמת לי בעתיד: התמחות זו תרמה לי באופן אישי הבנה יותר טובה לגבי הבעיות באותו נושא.

  • ספר מה קיבלת מהתמחות זו. פרט מה תיקח עמך להמשך ומה לא תיקח עמך. תאר ונמק: מה שקיבלתי מהתמחות זו ניסיון שרכשתי ואת הזיכרונות מחוויות עם חברי הקבוצה.  מה שאשאיר מאחור זה לחץ הזמן של פרויקט זה.

טלי

  • תאר את העדפתך מבחינת עבודה בצוות או עבודה אינדיבידואלית. פרט ונמק: אני מעדיפה עבודה בצוות כיוון שלדעתי שצוות עובד יותר טוב, כל אחד תורם מעצמו ומהידע שלו, כל אחד מבטא את עצמו ואת הכישרון שלו. 

  • ספר מה היה תפקידך בפרויקט. תאר את אופי העבודה תוך מתן משוב לאופן תפקודך: תפקידי באתר היה מעצבת האתר. עיצוב וניהול מאז ומתמיד היה הדבר שאני הכי נהנית ממנו , ותמיד נהניתי לערוך ולעשות סדר. התפקיד הזה נתן לי אפשרות לבטא את עצמי בצורה הכי טובה שאפשר.

  • הסבר ונמק מדוע בחרת להשתתף בהתמחות ניו מדיה: בחרתי ללכת למגמת ניו מדיה כיוון שתמיד התעניינתי בצילום עריכה ועיצוב, וידעתי שזו מגמה שנותנת ביטוי לכך.  אהבתי את השילוב של הטכנולוגיה במגמה, שימוש באייפדים כמצלמה ומכשיר לעריכה של הכתבות שלנו.  בנוסף גם תוכנות עריכה חדשניות במחשבים , וחדר עם ציוד מקצועי במיוחד בשבילנו. 

  • מהי נקודת המוצא שלך כאיש תקשורת? האם את/ה רואה באתר אמצעי למסר אידאולוגי חברתי פוליטי / בידורי / מסחרי? פרט, נמק והבא דוגמאות מעבודתך: נקודת המוצא שלי כאשת תקשורת היא לגרום לאנשים לשנות את דעותיהם ולקבל את השונה, לשנות את הדברים שמפריעים לי. אני רואה באתר כאמצעי למסר אידאולוגי חברתי כיוון שהוא נוגע בנושא חברתי חשוב , וחשוב לדבר על נושא זה יותר.

  • מהו האתגר האמיתי שלך כאיש תקשורת? תאר ונמק בהרחבה: האתגר האמיתי שלי כאשת תקשורת הוא לחולל מהפכות חברתיות. אני מאמינה שברגע שנהפוך לחברה טובה יותר ומכילה יותר, העולם יהפוך לטוב יותר. שאנשים לא יחשבו שאנשים שנולדו לא יפים, צריכים שישנאו אותם ושלא יקבלו אותם בחברה רק בגלל החיצוניות שלהם, שלא ישפילו אנשים סתם ככה בלי סיבה, שיקבלו את כולם, ושכולם יהיו מגובשים.

  • במה התמחות זו תרמה לי באופן אישי וכיצד אני רואה אותה תורמת לי בעתיד: התמחות זו תורמת לי באופן אישי בכך שרק למדתי יותר על עיצוב וניהול אתר. אני רואה את ההתמחות תורמת לי בעתיד אם ארצה לעבוד ולהמשיך לעסוק בכך בעתיד. 

  • ספר מה קיבלת מהתמחות זו. פרט מה תיקח עימך להמשך ומה לא תיקח עימך. תאר ונמק: קיבלתי מהמתמחות ידע וניסיון בתחום. שמחתי ללמוד דברים חדשים. מה שאני אקח עימי מהמגמה זה דבר ראשון את הלימוד בה, מה שלמדתי והשכלתי. את המקצועיות של הציוד, שהשקיעו במגמה מבחינת הכל.

יואב

  • תאר את העדפתך מבחינת עבודה בצוות או עבודה אינדיבידואלית. פרט ונמק: אני מעדיף עבודה באינדיבידואליות מאשר עבודה בצוות מכיוון שכך ניתן למדוד את היכולות האישיות של כל אחד וכל אלו שמחוייבים בעבודה ייתנו את הכל מעצמם על מנת להצליח ולא ישענו על אחרים.

  • ספר מה היה תפקידך בפרויקט. תאר את אופי העבודה תוך מתן משוב לאופן תפקודך: תפקידי באתר היה עורך תוכן אודיו-ויזואלי. אופן העבודה היה מהנה וכיפי אך מלווה בלחץ של זמנים מכיוון שלא ניצלתי את הזמן החופשי שלי כמו שצריך וזה הוביל לפגרה רצינית. בחרתי להשתתף בהתמחות ניו מדיה על מנת לצבור ידע רחב על מקצוע שמחובר באופן ישיר לעולם כדי לפצות על חוסר הידע שלי בתחום עד כה.

  • הסבר ונמק מדוע בחרת להשתתף בהתמחות ניו מדיה: בחרתי ללכת למגמת ניו מדיה כיוון שרציתי להרחיב את ידיעותיי בתקשורת,לדעת להתבטא יותר טוב,וכדי להשמיע את דעותיי ברבים, ולהיות מעודכן במה שקורה סביבי תוך יצירת דעה וביקורת על כל זה.

  • מהי נקודת המוצא שלך כאיש תקשורת? האם את/ה רואה באתר אמצעי למסר אידאולוגי חברתי פוליטי / בידורי / מסחרי? פרט, נמק והבא דוגמאות מעבודתך: נקודת המוצא שלי כאיש תקשורת הייתה ככתב שאוהב לתרגם כתבות מאנגלית לעברית באינטרנט בשביל הכיף שבזה. אני רואה באתר שלנו אמצעי למסר אידאולוגי חברתי, מכיוון שישנו מסר ברור המועבר שם של מניעת בריונות ברשת, תופעה חברתית מכוערת שמכתימה את חייהם של בני נוער רבים בתקופה האחרונה, כמו שניתן לראות בראיון באתר.

  • מהו האתגר האמיתי שלך כאיש תקשורת? תאר ונמק בהרחבה: האתגר שלי כאיש תקשורת היא להיות עכבי ותמיד להיות מעודכן, זה לא תואם את האופי העצלני לעיתים שלי, אני אוהב להיות מנותק פה ושם כדי להיות פחות לחוץ, אבל זו לא מותרה שמתאימה לאיש תקשורת מסיבות ברורות

  • במה התמחות זו תרמה לי באופן אישי וכיצד אני רואה אותה תורמת לי בעתיד: התחום המועדף עליי ביצירת אתרים הוא שיווק המדיה שאנחנו יוצרים כמו סרטונים או קבצי שמע מקוריים, זה כיף לדעת שרואים חומר מקורי שלנו.

  • ספר מה קיבלת מהתמחות זו. פרט מה תיקח עימך להמשך ומה לא תיקח עימך. תאר ונמק: התמחות זו תרמה לי ידע נרחב בתחום עליו עבדנו בראש ובראשונה, כמובן, אבל מעבר לכך, הניו מדיה אפשרה לי לממש פוטנציאל שהיה בי לקחת אחריות על עצמי ואף על אנשים אחרים לעתים ולמצוא ידע ממקורות פחות מיינסטרימיים כמו וויקיפדיה על מנת למצוא את האמת המוחלטת, וזה כל העניין בלהיות איש תקשורת מבחינתי; מציאת האמת.

מאי

  • תאר את העדפתך מבחינת עבודה בצוות או עבודה אינדיבידואלית. פרט ונמק: אני מעדיפה עבודה בצוות כיוון שאני אוהבת לקבל הערות מחברי הקבוצה, לשפר את החלק שלי ולעבוד עם החברים שלי בעבודה.

  • ספר מה היה תפקידך בפרויקט. תאר את אופי העבודה תוך מתן משוב לאופן תפקודך: תפקידי באתר היה כתיבת מספר כתבות ועריכתן על מנת שיצאו ראויות לשמיעה והצגה באתר.

  • הסבר ונמק מדוע בחרת להשתתף בהתמחות ניו מדיה: בחרתי ללכת למגמת ניו מדיה כיוון שזה נושא שמעניין אותי מאוד וזה נושא שאני באה מהעולם שלו, אני מאוד אוהבת להיות מעודכנת כל הזמן ולהיות הראשונה שיודעת.

  • מהי נקודת המוצא שלך כאיש תקשורת? האם את/ה רואה באתר אמצעי למסר אידאולוגי חברתי פוליטי / בידורי / מסחרי? פרט, נמק והבא דוגמאות מעבודתך: המסר של האתר הוא מסר חברתי אידיאולוגי, שצריך להפסיק את הבריונות ברשת, להכניס לאנשים לראש שהבריונות היא דבר שצריך למגר מהחברה.

  • מהו האתגר האמיתי שלך כאיש תקשורת? תאר ונמק בהרחבה: האתגר האמיתי שלי כאשת תקשורת הוא להיות מעודכנת כל הזמן, עם כמה שאני אוהבת ורוצה להיות מעודכנת רוב הזמן, זה קשה לדעת הכל מהכל בכל רגע נתון, ועוד להיות מסוגלת לכתוב על זה ברגע שזה יוצא, בלי הכנות, בלי ידיעה מוקדמת. זהו אתגר אמיתי בשבילי כאשת תקשורת.

  • במה התמחות זו תרמה לי באופן אישי וכיצד אני רואה אותה תורמת לי בעתיד: ההתמחות הזאת, לדעתי תרמה לי לעתיד בכך שאני כעת יודעת לעבוד בעבודת צוות ויודעת לעמוד בזמנים טיפה יותר טוב.

  • ספר מה קיבלת מהתמחות זו. פרט מה תיקח עימך להמשך ומה לא תיקח עימך. תאר ונמק:   יכולות שיכולות לעזור לי בעתיד בלימודים הגבוהים יותר, ואלו יכולות שאקח אותם איתי לעתיד. מה שלא אקח איתי לעתיד והיה לי אותו בזמן ההתמחות הוא הלחץ שהכל יהיה מושלם. תוך כדי ההתמחות הבנתי שכמה שפחות לחץ, ככה התוצאה יוצאת יותר טוב.

עורכת ראשית:

תאר את אופן התפקוד של כל אחד מחברי הקבוצה. במה תרמו ובמה לא תרמו לעבודה המשותפת. תאר את חלוקת התפקידים בתוך הקבוצה.

אופן התפקוד של חלק מחברי הקבוצה היה מעולה, חלק היה טוב והחלק האחר לא עזר כמעט כלל בעבודה. טלי ואני, עשינו את רוב העבודה, עריכות, צילום כתיבה של חלק מהתסריטים והשוטינג סקריפטים. מאי, שהצטרפה לקבוצה שלנו באמצע הפרוייקט עשתה עבודה טובה. כשהצטרפה, הכתבה הכתובה שהתאימה לתת כותרת שלה כבר הייתה מוכנה אז לא הייתה צריכה לכתוב אחת.  היא כתבה את התסריט של הפודקאסט ודאגה והקליט אותו ושלוח אליי ואל טלי שנעלה אותו לאתר. אסף, דאג להעביר לנו ראיון שערך עם גלעד האן לצורך הכתבה המצולמת, למרות ששכח לציין שסרטון זה יעלה לרשת, אז אני העברתי אל גלעד מייל בבקשה שייתן לנו אישור העלאה. יואב, מנקודת המבט שלי, לא דאג כל כך, הרגיש לי כאילו הוא סמך על זה שטלי ואני נגיד לו מה לעשות ומתי לעשות. הוא לא חשב מחוץ לקופסא בשביל לעזור לנו. חלוקת התפקידים ברמה התיאורטית הייתה כזו: אסף, אחראי שיווק ופרסום, עורך תוכן אודיו ויזואלי, טלי מעצבת האתר, מאי כתבת, ואני העורכת הראשית, אך בפועל מה שהרגיש לי שהתפקידים היו: טלי ואני, עורכות, מצלמות, מעצבות אתר, ואף מפעילות את הפייסבוק ואת האינסטגרם וחלק גם כותבות, מאי כותבת, אסף אחראי על השיווק והעברת הפייסבוק והאינסטגרם לאחרים שייכנסו, יראו יאהבו ישתפו והכל, יואב, רק הצטלם לכתבת האולפן וכתב את הכתבה הכתובה שלו. העבודה לא הייתה יעילה במיוחד. בגלל שלא היה שיתוף פעולה מלא לגמרי מצד חלק מהאנשים, זה יצר עומס על טלי ועליי לקראת הסוף, שהיינו צריכות גם לדאוג שכול אחד ימלא את החלק שלו בתיק הפקה, שיכתבו לנו דברים כאלה ואחרים וכדומה. הייתי רוצה לשפר בכך שהאנשים שאיתי בקבוצה היו יותר עוזרים וחושבים מעבר ומציעים לנו עזרה, שואלים אם אנחנו צריכות משהו מהם, מה שלא קרה בפועל. לא הרגשתי שהייתה עבודת צוות מוחלטת ושאין לגמרי שיתוף פעולה אבל לעומת זאת התחברנו מאוד מהבחינה החברתית.

bottom of page