

די לבריונות ברשת
פברואר,2018
הרבה אנשים חווים בריונות ברשת בחייהם, ומגיעים לנקודה שבה הם לא יודעים איך לצאת ממנה , הם לא יודעים כיצד להתמודד , כיצד לתפקד , את מי לשתף את מי לא לשתף , איך לגרום לבריונים להפסיק כתבה זו תעסוק בכמה וכמה דרכי התמודדויות
בסקר שבוצע ב2015, כ-49% מהילדים ובני הנוער בישראל, בכיתות ד עד ט חווים בריונות ברשת, בין אם זה בווצאפ, פייסבוק אינסטגרם או סנאפצאט.
בריונות ברשת היא התנהגות פוגענית, שמבצעיה משתמשים באמצעים טכנולוגיים כמו האינטרנט או הטלפון הנייד על מנת להשמיץ, להטריד, להביך, להפחיד או לתקוף מישהו. בריונות מקוונת יכולה להתרחש בכל אחת מהמדיות הדיגיטליות ,פייסבוק, וואטס-אפ,
טוויטר בלוגים, צ'טים, פורומים, דואר אלקטרוני, אתרי אינטרנט ועוד. היא יכולה להיות מילולית, והיא יכולה להתבטא גם בפרסום של תמונות או סרטונים.

הסכנות מאחורי המסכים
אוקטובר, 2017
אי פעם תהיתם מה הסכנות שעומדות ?מאחורי המסכים
ישנם הרבה סכנות שאתם צריכים לדעת לפני שאתם נכנסים לאינטרנט, מהם גבולות השמירה על האנונימיות ברשת?
הרבה אנשים, ובעיקר בני נוער מרגישים לפעמים לבד , עצובים , מדוכאים , מרגישים שאין להם למי לשתף , עם מי לדבר על מה שהם חווים בבית ספר/במשפחה/בחיים.


אל תתביישו, תשתפו!
אפריל,2018
ישנם המון ילדים ובני נוער שחווים דברים איומים, בריונות ברשת, השפלות, קללות, הצקות ולא משתפים אף אחד. לא הורים, לא חברים וכו.
הם מתמודדים עם זה לבד כי הם מפחדים ומתביישים לספר, הם מפחדים שזה יחמיר את המצב , הם מפחדים שאם הם יספרו , אז יצחקו עליהם ולא
יקבלו אותם. מהסיבה הזאת ישנם מקרים רבים של התאבדויות בקרב הילדים, כיוון שהם מתמודדים עם זה לבד.
ערכנו סקר אנונימי ברשת בקרב בני נוער על הנושא בריונות ברשת. בסקר השתתפו כ42 משתתפים.

לא תבין את זה עד שלא תחווה את זה
ישנם הרבה תוכניות סדרות וסרטים בנושא הזה, בריונות ברשת, בנוסף גם פרויקטים וסרטונים ביוטיוב שמעלים בשביל .להעלאות את המודעות
רשת האינטרנט בכלל והרשתות החברתיות בפרט יצרו מרחב נוסף בו אנו מנהלים את חיינו ואת היחסים שלנו עם הסביבה. ילדים ובני נוער רבים מבלים שעות רבות מהיום ברשת בשיחות, שיתופים, החלפת דעות, חוויות ועוד וזה מתבטא בסרים רבים שמציגים את מצב בני הנוער. אך יחד עם פעילויות אלו, הרשתות החברתיות יצרו זירה נוספת המאפשרת תופעות אלימות העלולות לסכן חיים. בשנים האחרונות אנו נתקלים יותר ויותר במקרים של החרמות, הצקות וסחיטות בקרב ילדים וצעירים, המתרחשות ברשת ובמספר מקרים הביאו גם להתאבדויות ולמוות, וישנם אינספור מקרים בהם הוצגו מקרים כאלו על המסך הגדול, או הקטן, כדי להגביר מודעות.
מרץ, 2018

להקליד זה מדליק אבל לפגוע זה לא מצחיק
ינואר,2018
מתבגרים מבלים חלק ניכר מחייהם ברשת. החיים ברשת יצרו צורות חדשות של אלימות. מתבגרים מתנסים באלימות ברשת – כבריונים, כקורבנות וכעדים. אנשי חינוך אינם יכולים להתעלם מהתופעה הזאת. כתבה זו עוסקת בסיפורים אישיים ומידע בקצרה על בריונות ברשת.
בחודש ינואר 2001 נרצח הנער אופיר רחום בן 16 מאשקלון. הרוצחת ערביה בשם אמנה מונא יצרה קשר עם אופיר, הציגה את עצמה בשם סאלי, עולה חדשה ממרוקו. אמנה פיתתה את אופיר להגיע לירושלים ולפגוש בה תוך כדי שהיא מפזרת לו רמיזות מיניות. כשאופיר הגיע אליה לירושלים הסיעה אותו אמנה היישר לידיהם של אנשי החמאס שירו בו למוות.
בתאריך 05/01/2011 התאבד בתלייה הנער דודאל מזרחי. דודאל התאבד לאחר שחבריו
לאינטרנט עודדו אותו לעשות זאת.